Utbildningar

För dig som vill eller behöver gå en utbildning för att addera tech har vi samlat länkar och tips här. Klicka dig vidare för att läsa!

Om du redan är utbildad eller erfaren kan du höja din techkompetens med en online-kurs eller en kortare kurs som kan vara alltifrån en dag till sex månader.

För dig som vill göra en mer genomgripande karriärväxling mot tech, titta på alternativen under längre utbildningar

Finansiering av studier

Omställningsstudiestöd

För dig som är mitt i arbetslivet och vill bredda din kompetens kan du ansöka om ett nytt omställningsstudiestöd. För att ha rätt till studieersättning måste du uppfylla vissa krav. Du kan läsa mer om kraven och omställningsstudiestödet hos CSN.

Är du inte berättigat omställningsstudiestöd?

Du kan få bidrag och lån från CSN om du ska studera i Sverige eller utomlands. Vad du kan få beror bland annat på vad du ska studera, hur gammal du är och vilken situation du är i. Läs mer hos CSN.

Utbildningar som inte är berättigade stöd

Vissa utbildningar kan vara avgiftsbelagda. CSN beslutar om vilka utbildningar som är berättigade studiemedel och uppdaterar en lista över dessa utbildningar regelbundet. Du hittar mer information hos CSN.

Olika utbildningar kan ha olika kvalitet

För att göra det enklare för dig att hitta ett program eller en kurs med godtagbar kvalitet rekommenderar vi att utbildningen är kvalitetssäkrad av en statlig myndighet eller av en branschorganisation, exempelvis Utbildningsföretagen.