Tillbaka

Uppdraget: Rekryterar 1000 personer om året

Hur hittar man 1 000 personer om året som vill jobba med it? Den frågan är i högsta grad relevant för Veronica Wiren, Vice President HR för Skandinavien och centrala Europa på it- och konsultföretaget CGI. För att nå ut till rätt kandidater i dagens snabbföränderliga värld, tar hon till vara på kraften i företagets anställda som genom sina egna erfarenheter agerar ambassadörer.

– Konkurrensen om personal är hård mellan it-bolagen. Vi måste helt enkelt få in fler personer till branschen och erbjuda en bra karriärutveckling, annars klarar vi inte personalförsörjningen på lång sikt, säger Veronica Wiren. 

CGI satsar mycket på kompetensutveckling och jobbrotation för alla anställda. Vi har ett fantastiskt utbildningsutbud och vi är branchens mest jämställda arbetsgivare. Tidigare i år lanserade vi konceptet ”Java och .net BootCamp” som är en del av en större extern satsning för att locka personer som vill bli framgångsrika utvecklare. Bootcampen är ett 12 veckors intensivt utbildningsprogram i programmering för den som tidigare inte har en teknisk utbildning.

”En del av lösningen är att locka personer som idag inte jobbar med it eller tech. Man behöver inte ens ha en teknisk utbildning för att börja jobba på CGI, det kan man få på plats” – Veronica Wiren

För den som är motiverad och som verkligen vill passar det utmärkt att lära sig it även ”mitt i livet”.

– Många kanske inte har tänkt på att det faktiskt finns möjlighet att sadla om, säger Veronica Wiren. 

Veronica är i grunden personalvetare som jobbat både på bank och i offentlig sektor innan hon för 15 år sedan hamnade i techbranschen. Här trivs hon utmärkt.  

– Det här är det roligaste jobbet som finns! Att få vara med om den snabba utveckling och förändring som sker, där kraven på vad vi ska leverera hela tiden höjs, är otroligt inspirerande, säger Veronica Wiren. 

Namn: Veronica Wirén
Ålder: 45
Titel och företag: Vice President HR Skandinavien & centrala Europa, på it- och konsultföretaget CGI
Ort: Stockholm

Fler artiklar